12 Mart 2012 Pazartesi

KLON- Kevin GUILFOILE


Arka Kapak

Klonlama uzmanı Doktor Davis Moore’un on yedi yaşındaki kızı tecavüze uğrayıp acımasızca öldürülür. Olay hakkında soruşturma açılır; ancak bir sonuca varılamaz. Aylar sonra Moore kızının eşyalarını polisten geri alır ve bunların arasında kazayla unutulmuş, içinde katilin DNA’sı bulunan küçük bir şişeye rastlar. İşte o an Moore’un beynine korkunç bir düşünce saplanır: Belki kızını değil ama onu öldüren adamı klonlama olanağına sahiptir. Peki kızının katilinin gözlerinin içine bakmaya ne kadar dayanabilecektir?
Justin Finn, üç yaşına bastığında diğer çocuklardan farksızdır. Canlı, neşeli ve sevimli: Ondan zerre şüphe etmeyen anne ve babasının gözündeyse masum bir bebek. Ne var ki yüzü, bir gün mükemmel bir genetik kopya olarak soğukkanlı bir katilinkine tıpatıp benzeyecektir.

Klon , elime hevesle aldığım bir kitaptı.Okuduğum anlarda zaman zaman gerilim arttı elimden bırakamadım .Bazı kısımlar ise gereğinden fazla uzatılmış ve sıkıcıydı.Kurgu güzel ama okuyucu kopuyor konudan.
Okurken sıkıldım , bitsin dedim yalan değil.Farklı bir konu , çok da teknik detay yok klonlama işi oldukça hafife alınmış gibi.
Boşta kalmayalım da okuyalım niyetine okunacak bir kitap..

7 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. :)) dün yazacakken bir iş çıktı , bugün boşlukları doldurmak niyetindeyim :)

      Sil
  2. bende okurken ortalarda sıkılmıştım,kurgu güzeldi ama fazla uzatıllmasaydı daha iyi olurdu bence...
    sevgilerle;)

    YanıtlaSil
  3. görmüştüm. alıyim mi diye düşünüyodum. hafif kitaplardan işte.

    mimin var bende.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mimi aldım , cevapladım teşekkürler, evet hafif yani içerik olarak :)

      Sil
  4. gelicem yine.
    ilk mim çok sevindim.
    :)
    ama kaybolma olur mu.

    YanıtlaSil