24 Şubat 2012 Cuma

İzmir Kukla Günleri


         İzmir’de bu yıl 6’ncısı düzenlenen İzmir Kukla Günleri Festivali, 1-25 Mart tarihleri arasında kutlanacak. 16 ülkeden 30 kukla tiyatrosu grubu, 36 ayrı oyunu 35 salonda 132 gösteriyle 35 bine yakın seyirciyle buluşturacak.Bu yıl festivale yine dünyanın birçok ünlü kuklacısı gelecek. Türkiye’de ilk kez gösteri yapacak olan ünlü kukla sanatçılarından Neville Tranter, “Punch ve Judy Afganistan da” isimli politik güldürüsünü sunacak.Festival Direktörü Selçuk Dinçer, geçen yıl Avrupa’nın ikinci en büyük kukla festivalini gerçekleştirdiklerini hatırlattı, “Amacımız, İzmir’i dünyanın en önemli kukla merkezlerinden biri yapmak” dedi.
Etkinliğe bu yıl Almanya, ABD, Arjantin, Avusturya, Bulgaristan, Danimarka, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Japonya, Kanada, Kazakistan, Rusya ve Türkiye’den kukla sanatçıları ile tiyatrolar katılacak.
Sergi, konferans, yarışma
Gösterilerin yanı sıra sergiler, konferanslar da gerçekleştirilecek. Ünver Oral’ın koleksiyonunda yer alan “Kukla Afişleri Sergisi” Bornova Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde, İzmirli genç fotoğrafçıların çektiği fotoğraflardan oluşan “Fotoğrafçı Gözüyle Kukla” sergisi ise Fransız Kültür Merkezi’nde açılacak.
İzmir Kukla Günleri kapsamında bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve kent genelinden 24 ilkoğretim okulunun katılacağı Forum Bornova Kukla Oyunu Yarışması 17-18 Mart arasında yapılacak.


Kızımla mutlaka izler,katılırız Forum'da , duyduğunda çok sevinecek.


Milliyet'ten ..

1 yorum:

  1. Hello! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
    I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing
    very good gains. If you know of any please share. Cheers!


    Also visit my blog post ... removal instructions

    YanıtlaSil