4 Temmuz 2013 Perşembe

Ece TEMELKURAN - Düğümlere Üfleyen Kadınlar


Düğümlere Üfleyen Kadınlar 

Bir kadının kalbini fena kırmış bir adam...

O adamı öldürmek için çölü geçmeyi göze almış dört kadın... Düğümlere Üfleyen Kadınlar bu yolculuğun romanı. Ne kadar sevilse de tamir olmayan o yaralı coğrafyada, Ortadoğuda geçiyor. Saraylar devrilip, meydanlar dolarken sorular kalıyor geriye. Her yola en az bir soruyla çıkılır çünkü: Bir kadın ya da bir ülke nasıl sevilir sahiden?

"Amira, bize kadınları nasıl seveceğimizi anlatan bir kitap lazım. Yoksa hep böyle şapşal ve kavruk kalacağız. Bize kadınların nefesini genişletecek, o nefesin rüzgârına yelken açmamızı öğretecek bir kitap lazım. Yoksa biz ne kadar sevilsek tamir olmayız."


Kitabı benim için özel kılan birinci sebep kahramanların kadın olması ikinci ve en özeli, annemahsustan Ayşegül ile eş zamanlı okuyacak olmamızdı :)





Kitabı okurken heyecanlandığım da oldu , yeri geldi sıkıldım, bir sürü yeri not alayım dedim , unutmamalı dedim ama yazmamışım bir kenara..Bir kaç not sadece geçti elime..

Arap baharı, Mısır ve Tunus hattı kadın hikayeleri üzerinden anlatılmaya çalışılmış.Kurgu zamanın geriye işlemesi üzerine ve bu kitap ilerledikçe yorucu oldu benim için.Güzel bir emeğin ürünü kitap..

MAdam Lilla ilginç bir kadın, yazarların tam da ihtiyacı olabilecek türden.

Öyle an'lar vardı ki beni içine çeken ..anlatımı ile büyüleyen ..

Sonuçta bu kitabı okumayı okurken sevemedim, yoruldum , sıkıldım ama dediğim gibi bazı an'lar beni benden aldı ..Bu da yazarın başarısı ;)





Belirtmek istediğim bir de kitabın,hikayenin sonunu da tüm bu olan biteni düşünürsek biraz basit kalmış buldum..

Mutlu sonlar güzeldir ama kıvamı ayarlamak gerek ;)



4 yorum:

  1. Nedense reklam o çok yapılan kitapları okuyamıyorum çok nadir alıyorum ben.bende bir güvensizlik yaratıyorlar artık sebebini bilmediğim bir psikoloji kitabı güzel yorumlamışsın teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reklam konusunda haklısın, Canan Tan Hasret için ben de aynısını yaşamıştım :s

      Sil
  2. ece temelkuran çok sevdiğim bir yazar.. yazıları harika..
    ama bende muz sesleri romanını bitirememiştim. pek sarmamıştı. daha sonra tekrar denerim diye bırakmıştım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muz sesleri de bir türlü başlayıp okuyamadıklarımdan ..

      Sil