14 Şubat 2013 Perşembe

Mine Söğüt - Beş Sevim Apartmanı


Arka Kapak :
Pürtelaş Sokağında kediler bir gün canhıraş feryatlarla ortalığı inlettiler. Pürtelaş Sokağındaki Beş Sevim Apartmanında tuhaf şeyler oluyordu. Beş pencereli, beş odalı, beş acayip insanın oturduğu Beş Sevim Apartmanında perdelerin arkasında tuhaf şeyler olup bitiyordu. Cinler aleminden gelenler, periler aleminden gelenler, cinperi aleminden gelenler, orada beş garip hikaye yazdılar... yazdılar... yazdılar.

Pardon, altı hikaye yazdılar. Bir de Doktor Samimi ve onun günlüğü var.
Rüyada günlük görmek iyi bir kitap okuyacağınıza işarettir. Rüyada günlük görülse de görülmese de Beş Sevim Apartmanını okumak iyiye işarettir, onu okuyanın gönül gözü açılır, peri kızları rüyasına girer.
Mine Söğüt ilk romanı Beş Sevim Apartmanı ile okuyanı cinperi alemine götürüyor, uzun bir masal dinletir gibi, anlatır gibi, gösterir gibi.


Yorumum ;
Yazar ile tanışmam bu kitap sayesinde oldu..Diğer kitaplarını da kesinlikle edinip okumaya karar verdim.
Cin peri hikayelerinden hoşlananlara, eğlenceli, düşündürücü ,hoş bir kitap ;)

7 yorum:

  1. Mine Söğüt'ten bende hiç okumadım. Bu kitapla başlangıç yapabiliriz o vakit. sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloglardaki okur arkadaşlarım sayesinde tanıdım kendisini..
      sevgiler..

      Sil
  2. Bende hiç okumadım fakat 2 adet kendi hikayelerini seslendirdiği videosunu izlemiştim. Biraz karamsar biraz korkutucu gibi gelmişti. Fakat cümleleri ilgi çekiciydi. Listeme ekledim okuyacağım :)

    YanıtlaSil
  3. Ben Mine Söğüt'ü Madam Arthur Bey ve Hayatındaki Her Şey ile tanımış ve diğer kitaplarını da okumaya karar verdim. Biraz karanlık, çokça vurucu bir yazar kendileri.

    YanıtlaSil
  4. Kırmızı Zaman ve Deli kadın Hikayeleri diyeyim sana o zaman. Deli Kadın Hikayeleri benim de ayrıca listemde Kırmızı Zaman şahanedir, iyi okumalar canım ...

    YanıtlaSil
  5. mine söğüt sıraya koyduğum yazarlardandır. hala okumadım. çok seveceğimi biliyorum ama.
    :)
    imza kızın yazımı ve yorumların tümünü mutlaka okumalısın.
    :)

    YanıtlaSil
  6. Uzun zamandır okumak istiyordum, güzel bir yorum gördüm, eh artık mart ayı listeme alayım ben de Beş SEvim Apartmanı'nı :)

    YanıtlaSil