15 Kasım 2012 Perşembe

imza:kızın

imza :kızın 

evet yeni bir kitap tanıtımı ile buradayım , bu kez farklı ve sevindirici yanı kitaba bir yazım ile katkıda bulunmuş olmam :)

Bu projeyi bloglar aracılığı ile öğrenmiş ,  kabuk bağlamayan bir yaramı  kanatmak için kalem kağıda sarılmıştım.

Babamıza mektup yazacaktık, babam sevgili babam , rüyalarımda , hayallerimde ,kalbimde yaşattığım babama karşımda olsaydı söylemek istediklerimi yazdım.
İkinci kez okuyamadım, yazdım , gönderdim.

Şimdi okuma sırası sizde ;)

114  baba ile yüzleşeceğimiz bu kitap bugünden itibaren raflarda.Geliri YEKÜV ' e bağışlanacak.

Ve tabii bu işe gönül koyan , emeklerini esirgemeyen ;
Banu Özkan Tozluyurt , Selgin GB  ve Esra Aylin Akalın  'a  sonsuz teşekkürler.
Kendileri 24 Kasım günü TÜYAP kitap fuarında Yitik Ülke standında olacaklar , orada olmayı ve kendileri ile tanışmayı çok isterdim.Umarım İzmir Kitap Fuarı'na katılımları gerçekleşir :)




Arka Kapak

Kızlarından babalarına mektup var!
Çok özel kızlardan çok özel babalarına...

Babalar ve kızları arasındaki o çok özel, kızların tüm yaşamlarındaki en önemli düğümlerden biri olan ilişkiyi, kızları babalarına mektup yazarak anlattılar. Bir zamanlar babalarının küçük kızları olan üç kadın 'Hadi' dedi ve çeşitli yaşlardan, farklı kesimlerden, ayrı görüşlerden yüz küsur kadın kâğıdı kalemi eline alıp yaşamlarındaki ilk erkeğe, babalarına yazdıkları bir sayfa mektupla onların kendileri için ne kadar önemli olduğunu tüm yalınlığıyla ortaya koydular. Kimi 'Babam keşke hayatta olsaydı' diye iç geçirirken kimi 'Zamanında keşke yan yana dururken daha fazla anlatıp birbirimizi dinleyebilseydik' diyordu. Bu hayata hazırlanırken babası kimine güçlü bir dayanak olmuştu, kimisi içinse babası hatırlanması bile sonsuz acılar veren, en ufak tereddüt duymaksızın küçük kızını terk edip gitmiş bir adamdı.
Bir bakıma hepsi için tek bir gerçek vardı: içlerindeki küçük kız çocuğu salıncakla gökyüzüne doğru yükselip saçları rüzgârla savrulurken arkasında durup onu sallayan adamın güçlü kollarının öne doğru her gidişte kendisini daha yükseğe çıkaracağından emin olmak, salıncaktan inerken bir yeri incinmesin diye elini tuttuğunda onun avucunun sıcaklığını hissetmek istiyorlardı.
Geliri 21.Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV) kanalıyla, çocukların eğitimi için bağışlanacak olan bu kitap, belki de daha önce ortaya konmamış "nasıl bir kız babası" olunacağının bir kılavuzu niteliğinde.


18 yorum:

  1. çok güzel bir iş olmuş... hepinizi kutlarım...ve kesinlikle okuyacağım bir kitap bu...

    YanıtlaSil
  2. aaaa bilmiyodum. okuycim ilk fırsatta bulunca.
    :)

    YanıtlaSil
  3. Yaklaşık 1 haftadır duyuyorum bu kitabı,almaya karar vermiştim.Sizin de katkınız olduğunu bilmiyordum.Çok sevindim.Arka kapağı okurken bile etkilendim,sabırsızlanıyorum,umarım bugün alabilirim.Sizi de sevgiyle kutlarım...

    YanıtlaSil
  4. bu projede olduğum için çok mutluyum..
    gözüm yaşlı..
    sevgilerimle,
    zeynep..

    YanıtlaSil
  5. Bence de çok güzel bir iş olmuş.
    Okumak isterim.

    YanıtlaSil
  6. hekese çok teşekkür ederim , ben de diğer yazıları okumak için sabırsızlanıyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Daha okumadan, adı, içeriği, arka kapağı ile bile beni çok etkiledi.. Emeği geçenlerin eline/kalemine sağlık..
    Sibel Merey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herkes adına teşekkürler Sibelim, değer verip burayı da okuman çok sevindirdi beni :)

      Sil
  8. bu kitabı kesinlikle alacağım ve hemen okuyacağım :)
    tanıtım için teşekkürler canım :)

    YanıtlaSil
  9. Tamamdır.Listemde üst sıralara geldi bu kitap.Kısa süre sonra okurum.

    YanıtlaSil
  10. çok güzel bir projeymiş ama bu. alıp okumalıyım.

    YanıtlaSil
  11. Kitap elime ulaştı..İlk sayfasından itibaren yaşanan baba kız ilişkileri derinden etkiliyor insanı..Kendinden birşeyler buluyorsun çünkü..Gonca'cım seni çok tebrik ediyorum böylesine bir projede yer alıp,bize o güzel kaleminden babanı anlattığın için..

    YanıtlaSil
  12. iki hafta önce imge kitapevinde sorduğumda kitabı, biliyoruz ama henüz gelmedi cevabı almıştım, şimdi raflarda olması sevindirici...okuyacağım, önereceğim kitaplar arasında şimdiden
    elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  13. ne güzel olurdu,sizinle orada buluşmak,tanışmak...
    Ama sırada İmza:Karın var...Kim bilir belki de orada...Yazınızı bir gece yarısı okumuştum,dışarıda yağan yağmurla yarışmıştık neredeyse...Babacığınız sizinle gurur duyuyordur eminim...

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  14. Mektubunuzu bir kez daha okurum şimdi.

    YanıtlaSil
  15. yorumlayan herkese yeniden teşekkür edeyim, bu kitap çıktığından beri aldığım övgüler,dayanışma duygusu,önemsenmek bir insanı çok mutlu ediyormuş bunu öğrendim.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. Sizin de katkınız varmış, daha kıymetlendi kitap. Baba- kız ilişkisi kadının gelişiminde çok büyük bir role sahip. Kendimden biliyorum :)

    YanıtlaSil