21 Mart 2012 Çarşamba

Ben ..

                        Bu sabah baktım  içim kıpır kıpır...Bahar çocuğuyum ya illa sabah neşesi olurum, otların , bitkilerin kokusunu çekerim içime , gözlerimi kapatır kuş seslerini dinlerim,sonra şehrin gürültüsü karışır adımlarıma koşarım. 


Eşimle aynı işyerinde olmanın keyfi ile  , koluna girer  , en güzel sabah  neşemi onunla paylaşırım.

Serviste önce arkadaşlarımı selamlar sonra dışarıdaki koşuşturmaya dalarım.Her sabah durakta gördüğüm insanlara tebessüm etmek gelir içimden utanır , kitabıma gömülürüm.Kahramanı her kimse ona bürünür tüm dünyayı o az önce içinde olduğum karmaşayı unuturum , görmem, duymam , yeni bir dünyaya akarım.

Zaman az gelir  daralırım..

Sonrası gerçek hayat , gerçek  yazışmalar , gerçek hesaplar..

                        Öğleyi iple çeker  kitaptaki mekanlara geçmek için fırsat kollarım .Gün içinde sıklıkla kızımı düşler onunla paylaştığım düşler kurarım.Çocuk neşesi, gönlümün  eğlencesi oluverir  öğleden sonraları ..

İş çıkışları baharsa gün kararmamış olur ki bu en sevdiğim anlardır.Kuşlar evlerine dönmüş birbirleriyle koyu bir sohbete dalmışlar gibi cıvıldarlar.Birbirlerini dinlemezler mi hiç? bilinmez.İnsanlar birbirini dinler mi peki , dinler de anlar mı ? Derin düşüncelere dalmadan yine kitapta buluşma noktasındayımdır .

                       Günün en güzel saatleri yaklaşır , kızımla  gün sohbetleri yaparız.Başımızdan geçenleri paylaşmak için yarışırız , seslerimiz birbirine karışmış ve yükselmişken  , geleceğe hazır  anılarımız çoğalır .Kızımın bakışını,gülüşünü aklıma kazır  , onun  dünyam  olduğunu düşünür  sınırlarını  keşfe çıkarım.

                       Uyku  çemberine aldığında  onu , iyi düşler diler öper çıkarım yanından.Çeşitli rüyaların kollarında bebeğim , yarın bir boy daha büyüyecek diye  heyecanlanırım.Eşim ki her daim sevdiğim , sevgilimle  geçmişten gelecekten söz eder  kendimi tanırım  ve her akşam  onunla  aynı yastığı paylaştığım için şükrederim  aşkıma ..

                      Gece  tüm karanlığı ile çöktüğünde omuzlarıma beni ararsanız  ya izlediğim filmin içinde bir yerlerdeyimdir ya okuduğum kitapta , elimde  şarap  kalbimde huzur ...

                      Sonrası sabah neşesi kıvamına gelecek olan deliksiz uykumdur.Gözlerimi kaparım.
Gözlerimi bir daha hiç açamayacak olduğum ana kadar yaşayacağım her ne varsa doyasıya yaşamaktır tüm dileğim o anda.. 
  

7 yorum:

  1. Ne güzel dile getirmişsin " ben"i :)
    Kelimleri iyi kullanan kişileri hep beğenirim. Baharı, çalışmayı aileni ne güzel anlatmışsın. Allah hiç bozmasın mutluluğunuzu Gonca.
    Çalışmayı özleyen biri olarak hasretim geldi aklıma, servise binmenin,işe gitmenin keyfini hatırladım.
    İyi çalışmalar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yüreğine sağlık goncam..okudukça içim açıldı..
      Pınar

      Sil
  2. ne güzel yazmaışsın sıkıcı iş günüme farklı bir bakış açısı getirdin :)

    YanıtlaSil
  3. Harika bir yazi, Boyle yasama sevinciniz olmasi ne güzel:)

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler güzel sözlerinize , umarım yarın da aynı umut ve neşe ile burda oluruz :)

    YanıtlaSil
  5. ne güzel ne huzurlu ne mutlu anlatmışsın.
    :)

    YanıtlaSil